Natjecatelji Prve LEGO Lige posjetili Amphinicy

Prva LEGO Liga

Sedmero učenika OŠ Matija Gubec iz Zagreba koji čine dio informatičkog tima pod vodstvom profesora fizike i informatike Marka Šolića posjetilo nas je jučer u poslijepodnevnim satima. Inače, riječ je o timu od 10 učenika koji se natječu u Prvoj LEGO Ligi (First LEGO League), a tijekom posjeta imali su priliku za kratak obilazak naše firme nakon čega je uslijedilo predavanje naše FPGA inženjerke Nives Novković.

Nives im je kroz predavanje ispričala općenito o počecima satelitske industrije, zemaljskim orbitama u koje se lansiraju sateliti, prednostima koje svemirska istraživanja imaju za dobrobit života na Zemlji dotaknuvši time jedno od područja istraživanja koje provodi ISS (Međunarodna svemirska postaja) s ciljem otkrivanja reakcija određenih procesa u mikrogravitaciji te o projektima na kojima radimo u Amphinicyju.

Ove godine tema natjecanja u Prvoj LEGO Ligi je Into Orbit. Timovi imaju zadatak pristupiti rješavanju nekog stvarnog izazova iz područja svemirske industrije. Učenici su bili više nego spremni prezentirati nam svoje rješenje. Neka ono ostane mala tajna do subote 19.01. kada će svi timovi svoja rješenja imati priliku prezentirati na FER-u. Mi im želimo puno uspjeha, a ono što možemo otkriti je da su na nas ostavili više nego pozitivan dojam po pitanju ideja, razmišljanja, spremnosti za raspravu i pitanja. :)